Випічка для діабетиків: прості рецепти без пшеничного борошна і цукру

18

У приготуванні борошняних виробів для діабетиків є кілька принципів, які повинні обов’язково дотримуватися.

  • Не використовувати вершкове масло, а замінювати його маргарином з низькою жирністю.

  • Готувати з борошна грубого помелу і низького сорту.

  • Замінювати цукор на фруктозу.

  • Не використовувати фрукти з високим глікемічним індексом (виноград, банани, родзинки).

Крім того, подібну випічку дієтологи радять робити невеликих розмірів. Ідеальна випічка при такому захворюванні-пиріжки з борошна грубого помелу з начинкою з грибів, яєць або сиру тофу. Але є оригінальні рецепти приготування пирогів, кексів і навіть тортів будинку.

Дієтичне тісто для пиріжків

  1. Розвести дріжджі в невеликій кількості теплої води.

  2. Замісити тісто.

  3. Підготовлене тісто залишити вистоюватися на 1-2 години. В цей час можна приготувати начинку.

Випічка житня для діабетиків — не єдиний варіант. Допускається також використання гречаної і вівсяної муки.

Кекс для діабетиків

При цукровому діабеті другого типу можна час від часу пекти апетитний кекс.

  1. Змішуємо в блендері всі компоненти. Борошна підсипаємо стільки, щоб вийшло тісто для кексу — густе, але не круте.

  2. Тісто викладаємо у форму для кексу і запікаємо кекс в духовці, розігрітій до 200 градусів.

Сирний пиріг для діабетиків

Пиріг, спечений на основі цього рецепта, можна прикрасити будь-якими ягодами і фруктами, які дозволені людям, з подібним захворюванням. Тісто для пирога готується дуже просто.

При вживанні випічки діабетикам слід пам’ятати, що не варто переїдати, а також потрібно постійно стежити за показаннями глюкометра.

Спробуйте також приготувати печиво з вівсяних пластівців, потрібно тільки замінити цукор в цьому відеорецепті на цукрозамінник.

Віра монахова