Салат «новорічна феєрія» — про шубу і олів’є можна забути

23

Якщо ви ще не визначилися з новорічним меню, то поспішаю запропонувати вам рецепт новорічного салату. Звичайно, на столі має бути блюдо, оформлене новорічним антуражем. Я думаю, що цей смачний і пікантний салат займе своє місце серед інших страв.

Складається він з добре відомих продуктів, які не обтяжать ваш гаманець.

Салат «новорічна феєрія», рецепт з фото покроково

Час підготовки 10 хвилин

Час приготування-45 хвилин

Кількість порцій– 4

Підготувати всі необхідні інгредієнти. Я приготувала салат з половини зазначених продуктів.

Картоплю вимити, залити підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вище верхнього шару картоплі, і варити на помірному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. У зварену картоплю легко входить ніж, вилка. Відвар злити, а картоплю обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку. Бульби добре остудити, очистити і нарізати дрібними кубиками. Філе оселедця без шкіри і кісток також нарізати кубиками.

Викласти картоплю в миску, додати трохи майонезу і перемішати.

Цибулину очистити і подрібнити.

Яблуко очистити від шкірки і насіння і натерти на середній тертці.

Сир натерти на крупній тертці.

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і натерти на дрібній тертці.

Салат викладати шарами в формувальне кільце, кожен шар, крім верхнього і нижнього, промащувати тонким шаром майонезу. 1-й шар-картопля.

2-й шар-оселедець і майонез.

3-й шар-цибуля і майонез.

4-й шар-яблука і майонез.

5-й шар-сир. Цей шар змастити більш товстим шаром майонезу.

Верхній шар-яйця.

Обережно зняти формувальне кільце.

Прикрасити салат на новорічний стіл на свій смак.