Нейтральний гель

66

нейтральний гель 8>—>- цей продукт ви можете зустріти і під іншими назвами — кондитерський гель, нейтральна глазур, декоргель, гель для декорування тортів і т.д. Суть приблизно одна — солодкий прозорий желеподібний продукт (з жовтим відтінком). Використовується в різних цілях, зокрема, для покриття свіжих ягід і шматочків фруктів, щоб уникнути їх завітрювання — тобто щоб зберегти їх симпатичний і апетитний зовнішній вигляд)

Рецептів існує безліч: на пектині, на желатині, з використанням декстрози, фруктових соків та ін. Сьогодні я поділюся одним, випробуваним мною днями. Дамо йому кодову назву-нейтральний гель на пектині nh. Будуть ще-доповню статтю)

Отже, поїхали!

Рецепт, автор якого — адріано зумбо, дуже простий, головне-мати пектин nh, спеціальний пектин, який не купити в звичайному супермаркеті, як яблучний. Nh продається в кондитерських магазинах, і звичайним пектином, яблучним або цитрусовим, його не замінити. Nh сильніше, і найголовніше — він термообратімий, це якість тут ключове, адже нейтральний гель нам потрібно буде зберігати в холодильнику, діставати при необхідності і підігрівати перед використанням — приблизно до 45c. Простий пектин не витримає багаторазового нагрівання.

Про пектини, нагадаю, у нас на сайті є окрема стаття.

Також для приготування нейтрального гелю за цим рецептом доведеться прикупити сироп глюкози.

125 г води

5 г пектину nh

135 г цукру

10 г глюкози

Воду і 100 г цукру поміщаємо в каструльку.

Окремо змішуємо 35 г цукру і 5 г пектину nh.

Підігріваємо воду з цукром до 60c, «дощиком», при постійному помішуванні, вводимо пектин.

Доводимо до кипіння, додаємо 10 г глюкозного сиропу.

Перемішуємо, півхвилинки кип’ятимо, знімаємо з вогню і проціджуємо через дрібне сито.

Переливаємо в ємність для зберігання з кришкою, охолоджуємо і прибираємо в холодильник. Перед використанням беремо потрібну кількість гелю і підігріваємо до 45c.

А ось один із способів застосування нейтрального гелю — за допомогою пензлика нанести на ягоди, особливу увагу приділяючи зрізів. Перевірено — так декор довше зберігає первозданний вигляд.