Люля-кебаб в духовці: покроковий рецепт

17

традиційний люля-кебаб готують на вугіллі з баранини або м’яса ягняти. Ми пропонуємо приготувати домашній, не менш смачний люля-кебаб в духовці.

Люля-кебаб в духовці: рецепт

Люля-кебаб — традиційне східне блюдо з багатовіковою історією. Назва перекладається з тюркського як ‘трубка зі смаженого м’яса’.

Рецепт люля-кебаб поєднує в собі елементи готування шашлику і котлети. Приготувати смачний і соковитий люля-кебаб просто, якщо знати секрети.

Як приготувати люля-кебаб в духовці? вам знадобиться:

  • 1 кг яловичини;
  • велика цибулина;
  • сіль;
  • перець;
  • столовий оцет;
  • свіжа зелень;
  • 400 мл води;
  • соняшникова олія;
  • дерев’яні шпажки.

До яловичого фаршу можна додати 50 г порубаного свинячого сала. Тоді він буде краще склеюватися.

За бажанням приправте кебаб улюбленими спеціями. Найкраще підійде кумин і гострий перець. Із зелені для класичного рецепту беріть свіжу кінзу.

Щоб шпажки не почали горіти в духовці, попередньо замочіть їх у холодній воді на дві години.

Як приготувати люля-кебаб з яловичини

Приготуйте смачний і соковитий люля-кебаб з яловичини в кілька простих кроків:

Крок 1. Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками.

Крок 2. У глибоку миску налийте воду і додайте 3 столові ложки оцту.

Крок 3. У цю ж миску помістіть цибулю і залиште маринуватися на півгодини.

Крок 4. Промийте м’ясо, зріжте плівки і промокніть паперовим рушником.

Крок 5. Яловичину порубати кухонним сокиркою. Якщо такого немає, відправляйте м’ясо в блендер.

Крок 6. Порубати дрібно кінзу.

Крок 7. Відкиньте цибулю на друшляк, змішайте з фаршем, сіллю, перцем і спеціями. Перемішайте всі інгредієнти, щоб вони розподілилися рівномірно.

Крок 8. Найважливіша частина-вимішуйте фарш 10 хвилин. Не шкодуйте сил: фарш повинен насититися киснем і стати в’язким. Після цього відбийте фарш: для цього звільніть стіл і з силою кидайте м’ясо на нього. Відбивайте не менше 50 разів. Це необхідно для того, щоб фарш добре нанизувався на шпажки і не розвалювався.

Крок 9. Перекладіть відбитий фарш в глибоку тарілку і накрийте харчовою плівкою. Поставте його в холодильник на 5 годин.

Крок 10. Дістаньте яловичий фарш з холодильника, змочіть руки в теплій воді і сформуйте з нього довгасті котлети. Нанизуйте м’ясо на шпажки.

Крок 11. Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко фольгою і змастіть соняшниковою олією. Розподіліть рівномірно люля-кебаб по ньому і відправляйте в духовку на годину.

Подавайте люля-кебаб з лавашем і свіжими овочами. Блюдо вийде смачне і соковите.