Крабовий салат: рецепт без рису

18

у класичному рецепті салату обов’язково присутній рис. Але, якщо вам захотілося чогось легкого, можна обійтися і без нього. Пропонуємо спробувати новий крабовий салат, рецепт якого попросять всі знайомі.

Салат з крабовими паличками: рецепт без рису

Салат з паличками з крабів дуже популярний, тому його готують на будь-які свята.

Традиційно його подають на новорічний стіл. Затьмарити закуску вдалося хіба що салату олів’є.

Салат з крабовими паличками ситний, але кожна господиня намагається модернізувати рецепт, зробивши смак закуски особливим.

Тому в блюдо додають все що завгодно: картоплю, консервовані ананаси, мариновані гриби і пекінську капусту.

Якщо захотілося урізноманітнити смак, пропонуємо обійтися без рису. У цьому рецепті його замінить свіжий огірок. Решта інгредієнти залишаться колишніми.

Деякі господині не люблять крабові палички і вважають за краще готувати салат на основі м’яса крабів. Спробуйте і такий варіант.

Отже, для крабового салату без рису знадобиться:

  • яйця — 5 шт.;
  • палички крабові-упаковка (250 г);
  • кукурудза консервована — 300 г;
  • свіжий огірок — 3 середніх;
  • майонез — 150 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Також в салат додають зелений або ріпчасту цибулю.

читайте також: закуска з лаваша з крабовими паличками

Як приготувати крабовий салат без рису

Процес приготування салату мало чим відрізняється від звичного. Нагадаємо, що необхідно зробити.

Готуйте салат з крабових паличок так:

  1. відваріть яйця круто (після закипання виймайте через 10 хвилин). Опустіть в миску з холодною водою, щоб без праці очистити від шкаралупи.
  2. якщо берете заморожені крабові палички, розморозьте природним шляхом. Хоча практика показує, що можна обійтися і без відтавання — так продукт легше нарізати.
  3. з кукурудзи злийте маринад.
  4. подрібніть крабові палички, яйця і огірки — наріжте кубиками (дрібними або великими). Бажано, щоб шматочки були одного розміру.
  5. змішайте продукти, додайте сіль і перець, заправте салат майонезом.

Якщо хочете урізноманітнити смак, в якості заправки візьміть сметану. Можете змішати її з гірчицею (на 100 г сметани — 0,5 ч.л. Гірчиці). Заправляйте салат безпосередньо перед трапезою.

Подавайте блюдо в спеціальних салатниках. Або як варіант-викладіть на плоску тарілку зелене листя салату, а на них гіркою основне блюдо. Вийде оригінально.

Салат з крабових паличок подобається за легкість приготування і пікантний смак.

Спробуйте порівняти два рецепти — з рисом і без. Який з них подобається рідним?

читайте також: прості весняні салати: рецепти