Кетчуп, соуси, паста. Рецепти від сибмам з фото

16

Триколірний кетчуп від від варвара плюшкіна

У мене було 4 кг. Перезрілих помідор. Розрахунок кетчупу на моє кількість (я просто помножила його норму на чотири). Взяти 16 цибулин, дрібно порізати, поставити смажити в каструлю з додаванням невеликої кількості рослинного масла. І смажити до м’якості цибулі. У ступці змішати 4 ч.л. Насіння коріандру (у нього був ще фенхель, але мені він не подобається), 16 гвоздичок, 1 ч.л. Насіння гірчиці, 1ч. Л. Розмарину (сухого). До подрібненим прянощів додати 2 ч. Л. Меленого імбиру, 1 ч. Л. Меленого червоного перцю, 2 ч. Л. Паприки. У джеймі був ще стручок червоного гострого перцю( свіжого), таку гостроту я не люблю. Все перетерти ще раз. До смажиться цибулі додати ці прянощі. І обсмажувати хвилин п’ять. Додати 1 ч.л. Меленого чорного перцю і трохи солі (за смаком). Потім додати 16 зубчиків нарізаного часнику. Додати нарізані помідори. Додати 1 літр томатної пасти, у мене пішло 400 гр. Цукру, потрібно було 250 мл. Червоного винного оцту-але я змішала яблучний оцет з солодким червоним домашнім вином — і пішло його приблизно 150 мл. Довести до кипіння і кип’ятити приблизно 1 годину, на повільному вогні, через 30 хвилин кипіння додати дрібно нарізаний базилік. Я його не люблю, тому додала петрушку. Потім все подрібнити в блендері до пюреобразного стану. Не лякайтеся, після подрібнення маса злегка змінює колір. Потім все пропустити через сито, великі шматочки — залишки — викинути.просіяну масу вилити знову в каструлю і кип’ятити на повільному вогні приблизно 30 хвилин. За цей час випарується зайва рідина, він стане густішим, і до нього повернеться нормальний колір.в цей час потрібно спробувати і додати за смаком, то чого не дістає. Розлити в стерильні банки і закатати.

У джеймі було розлито в пляшки з міцними залізними кришками, але у мене таких немає, і я розлила в банки. У мене вийшло 10 баночок по 0,5 літра і ще 300 гр.це був минулий рік, а нині я взяла червоні помідори перезрілі, до них додала кілька коричневих (марізол фіолетовий), і до них додала червоний м’ясистий перець. Наступний колір жовтий: жовті помідори і м’ясистий солодкий перець. І нарешті зелені помідори (зрілий смарагдові яблука і малахітова шкатулка).все перераховувала згідно торішньої пропорції, варила в різних каструлях, єдине не додавала томатну пасту зовсім.кетчуп вийшов густий (за рахунок м’якоті перцю), дуже смачний, з легкою острінкой, такий кисло-солодкий.поки варився зелений був схожий на болотну бурду, але потім придбав темно-зелений колір. Жовтий став темно-помаранчевим. Ну а червоний залишився червоним.хоч вони варилися все однаково, але відтінки смаку у них різні.ось що вийшло, зліва направо: червоний, темно-жовтий, болотно-зелений

Аджика від vinali

  • 5 кг помідорів
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 0,5 кг часнику
  • 0,5 кг яблук
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 літра рослинного масла
  • 1 ст. Л. Чорного меленого перцю
  • 2 лаврових листки
  • 300 г червоного гострого перцю або 4 стручки гострого перцю
  • сіль і цукор за смаком (ми брали 2 сірникових коробка солі і 1-1,5 склянки цукру, в залежності від солодощі яблук і помідор).

Все перекрутити на м’ясорубці, злити рідину.

Налити в каструлю масло, додати перекручену масу і поставити на плиту.довести до кипіння і варити 2 години.

Соус з гірчицею без варіння від vinali

  • 2 кг помідорів
  • 5-6 перців болгарських
  • 5 цибулин середніх
  • 5 головок часнику
  • 2 ст. Л. Солі
  • 1 склянка цукру (можна менше)
  • 1 ст. Л. Оцту 70%
  • 50г гірчиці сухої

Все перекрутити на м’ясорубці, додати гірчичний порошок, оцет, сіль і цукор.розкласти по банках-пляшках. За рахунок гірчиці зберігатися досить довго. Смак оригінальний, ніж то хренодер нагадує, чоловік правда сказав, що хренадер краще, а мені сподобався цей соус.

Ткемалі від hoshi

Поклала в каструлю сливу.закинула парасольок кропу і м’яти (потрібна болотна, під назвою омбало, але звідки ж тут така, взяла звичайну сушену), залила злегка водою.при повільному кипінні 30 хвилин варила. Поки варила, збирала з поверхні особливо завзяті шкурки, тому що вони все-одне без потреби. Дала ніч настоятися, злила відвар, протерла через сито. Пораділа, що не колупалася з кісточками перед варінням — все відмінно відійшло після оной. Сито у мене не те що треба, тому консистенція, звичайно, не магазинна. Вийшла буквально калюжка на дні каструлі (а варила повну каструлю сливи) в блендер закинула перець гіркий без кісточок (додала пару маринованих перців табаско, а то свіжий перець якийсь не сильно гострий попався, а хотілося, щоб простояло зиму), часник, кінзу.потім все з’єднала, посолила за смаком (трохи зовсім), на повільному вогні прокип’ятила хвилин 10. Вийшло так: ну і в банки.