Картопля у фользі в духовці-прості і смачні рецепти

21

Картопля з маслом і сиром

Картопля з гарячим маслом і сиром — прекрасний гарнір до відварного або смаженого м’яса, ковбасок або риби на грилі. Але її можна подати і як окрему страву, наприклад, з зеленим салатом. Сервіруйте картопля прямо у фользі, такий варіант підійде для домашньої вечері.

приготування:

  • Вимийте картоплю щіткою, обсушити. Загорніть кожен бульба в фольгу і покладіть на деко. Запікайте картоплю в розігрітій до 200°с духовці 35-40 хвилин. Сир натріть на тертці, зелень промийте і дрібно порубати.

  • Готову картоплю акуратно розгорніть, не знімаючи повністю фольгу. У центрі кожної картоплини зробіть глибокий хрестоподібний розріз і вкладіть в нього шматочок вершкового масла. Потім рясно посипте картоплю тертим сиром і знову поставте в двох місцях на пару хвилин, щоб сир розплавився.

  • Перекладіть картоплю у фользі на блюдо і кожен бульба посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу. Подавайте блюдо гарячим. Приємного апетиту!

гострий твердий сир можна замінити м’яким сиром з цвіллю, наприклад, камамбером або брі

Картопля з беконом

Ніжний жирний бекон додасть картоплі новий і неповторний смак.

приготування:

  • Картопля добре вимийте щіткою, почистіть і наріжте товстими круглими скибочками. Кожну скибочку посоліть, посипте меленим перцем. Бекон наріжте тонкими смужками.

  • Розріжте фольгу на квадрати. У центр помістіть скибочку картоплі, потім покладіть бекон, накрийте його картоплею і ще однією порцією бекону. Поверх покладіть ще скибочку картоплі і все щільно загорніть у фольгу.

  • Згортки з картоплею розкладіть на деко і випікайте в духовці, розігрітій до 220°с близько 40 хвилин. Готову картоплю акуратно звільніть від фольги і покладіть на підігріте блюдо. Картопля з беконом — повноцінне блюдо. При подачі досить додати свіжу зелень або салат з маринованих овочів.

Картопля зі сметанним соусом

інгредієнти:

6 картоплин;

1 ст. Л. Рослинного масла;

200 г нежирної сметани;

Петрушка і кріп — за смаком;

1 пучок шніт-лука;

1 зубчик часнику;

Сіль, мелений чорний перець — за смаком.