Кабачкова ікра

22

Кулінарна книга. Рецепти » заготовки

У серпні і вересні у дачників обов’язково настає період, коли вони починають пропонувати один одному і всім знайомим кабачки. Весь місяць городники чекають-почекають, коли ж з крихітних зав’язей з’являться плоди симпатичного розміру, і тут — бац! за одну ніч величезні кабачки. Здається, тут феї тренувалися робити карети з гарбузів, рикошетом в кабачки потрапило. Вони і видурили по п’ять кг штука. Куди таких красенів дівати?та ось в ікру кабачкову. Кисло-солодку і гостру одночасно.

Я роблю помірно гостру і не дуже солодку ікру. Можна пошукати то поєднання, яке сподобається саме вам. У минулому році, коли я робила вперше цей варіант ікри, я перекручувала овочі на м’ясорубці (найпримітивнішою, зразка минулого століття), це зайняло багато часу і сил. Цього року я скористалася кухонним комбайном.можна порівняти: як виглядає ікра, подрібнена за допомогою м’ясорубки і в комбайні.

Для приготування ікри знадобиться:

  • кабачок — 3 кг.
  • перець солодкий, болгарський-6 шт.
  • перець гострий 0.5-2 штуки, в залежності від гостроти, розміру і ваших уподобань.
  • часник-2 великих зубчики (можна збільшити кількість, якщо ви любите сильний смак часнику).
  • мало соняшникова, рафінована -1 стакан.
  • томатна паста-0.5 літра.
  • цукор — 0.5 склянки (або 1 склянка, якщо вам подобається солодше).
  • сіль-1 столова ложка з гіркою.
  • оцет 9% — 1 столова ложка.

Кабачок помити, подрібнити (якщо насіння і шкурка ще м’які, то можна не прибирати їх), солодкий перець також подрібнити.я готую в мультиварці, в ній зручніше, підійде і каструля великого розміру.налити на дно масло, викласти кабачок і перець, цукор і сіль, тушкувати 15 хвилин. Потім додати гострий подрібнений перець і часник, томатну пасту. Готувати ще 5 хвилин.якщо ікра буде зберігатися тривалий час, додати оцет і розлити в підготовлені банки.

Колір ікри дуже сильно варіюється від кольору перців і марки томатної пасти.

Показувати спочатку старі

torero (26/08/2018)

Наташка мені салат з овочів смачний з нерафінованою олією )

наташка (21/08/2018)

Я завжди додаю в ікру масло з запахом насіння, саме атк робила бабуся і тільки так мені смачно 🙂

torero (10/08/2017)

Lonika мені дали такий рецепт, а у мене не буває стільки помідорів, щоб уварити їх до такої кількості пасти.

torero (10/08/2017)

Ольгушка я не пробувала. У мене є переконання, про те, що деяка кількість масла корисно, якщо його не нагрівали до високих температур. Тому не намагалася зменшити його кількість. Спробуйте на меншій кількості продуктів, подивіться. Я робила класичну кабачкову ікру з запечених в духовці овочів, в якій масло було тільки для того, щоб змастити форму. Зберігатися відмінно в холодильнику 6 місяців.

ольгушка (09/08/2017)

Це зимовий варіант, я ось думаю масла якщо покласти чуть чуть зберігатися ж буде?

torero (09/08/2017)

Зробіть стільки, скільки вам потрібно)

ольгушка (09/08/2017)

Дуже багато масла

torero (09/08/2017)

Zar81 ми що то все менше їмо цибулі, навіть не зрозумію, чому.