Грінки з кукурудзою поленти

70

Кулінарна книга. Рецепти » страви з круп

Дуже цікава і ненудна подача поленти з кукурудзяної крупи. Я вирішила зробити з неї грінки і подати з салатом.

для поленти:

  • 100 г поленти (крупи)
  • 500г води
  • паприка
  • італійські травички
  • 70г сиру (потерти на тертці)
  • зубчик часнику (пропустити через прес)
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • сіль

для салату-намазки:

  • 1 баночка тунця
  • 1 невелика баночка сирного сиру
  • 12 шт. Оливок

для салатної заправки:

  • 1 чайна ложка гірчиці з подрібненого зерна
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1/2 чайної ложки меду
  • 1 чайна ложка оливкової олії

додатково:

  • кедрові горішки або нут

Воду закип’ятити. Тонкою цівкою всипати крупу, помішуючи. Додати всі приправи і сир. Зменшити вогонь, а потім і зовсім вимкнути плиту і дати поленте постояти.потім додати масло, перемішати і викласти на папір тонким шаром.

Як полента охолоне і добре схопиться, порізати, або формочкою вирізати будь-які фігурки, обсмажити. На шматочку поленти у мене намазка з тунця з сирним сиром і оливками. Салат політ гірчично-медової заправкою. Додати кедрові горішки або хрусткі нут.

Нут замочити на ніч, кілька разів зливати воду. Відваривши. Просушити, обваляти в суміші масла і спецій. Готувати в духовці при 180-200 градусів до хрускоту.