Чудовий вишневий пиріг. Улюблені ласощі!

59

Рецепт легкого в приготуванні пісочного пирога з вишнею, для якого підійде як свіжа, так і заморожена ягода. Начинку змінюють за своїм бажанням і сезонності фруктів і ягід: вишню можна замінити на полуницю, малину, абрикоси і навіть ананас. Такий пиріг стане відмінним частуванням і чудовою альтернативою для любителів «ягідного козубу». Вишневий пиріг можна приготувати порційно, у вигляді кошичок.

продукти

  • борошно — 300г
  • цукор-100г
  • масло вершкове — 125г
  • яйце (жовтки) — 3 шт. (або 1 велике яйце)
  • розпушувач для тіста — 1/2 ч. Л.
  • сіль — 1 щіпка
  • ванілін — на кінчику ножа

Для начинки:

  • вишня — без кісточок) — 450г
  • цукор — 150г
  • крохмаль кукурудзяний-30г.

Як приготувати вишневий пиріг

Для приготування пісочного тіста для пирога в глибокій ємності або чаші комбайна з’єднати сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач і ванілін. До сухих інгредієнтів додати нарізане шматочками холодне вершкове масло і перетерти його до отримання крихти руками, або якщо є можливість приготувати тісто в комбайні — пробити імпульсами до однорідності.

Додати жовтки (або 1 велике яйце) і замісити однорідне тісто. Якщо ви готуєте в комбайні, то ці етапи можна поєднати і пробити відразу всі інгредієнти.

Сформувати з отриманого тесту кулю і розділити на 2 нерівні частини — одну побільше і другу поменше.

Більшу частину тіста розкачати в пласт і перекласти в форму для запікання. Меншу частину обернути харчовою плівкою. Прибрати тісто і форму в холодильник.

Тепер необхідно приготувати начинку. Для цього вишню викласти в сотейник з товстим дном.

Окремо змішати цукор з крохмалем і пересипати до вишні. Добре перемішати і поставити готуватися на середній вогонь.

Варити вишню, постійно помішуючи, до загустіння сиропу. Зазвичай це займає хвилин 4-5 після закипання.

Готову вишневу начинку перелити на тарілку і дати їй трохи охолонути.

Включити духовку на 200с.

Дістати тісто, що залишилося з холодильника разом з формою. Викласти начинку поверх тіста у формі.

З тіста розкачати пласт товщиною близько 5 мм і вирізати будь-які фігурки. Наприклад, кружечки, як показано на фото. Ними будемо прикрашати верх пирога. Розподілити ці шматочки тіста поверх начинки.

Вишневий пиріг випікати при температурі 200с приблизно 20-25 хвилин в режимі «верх-низ». Час випічки буде трохи відрізнятися в різних моделях духовок, тому орієнтуйтеся на зовнішній вигляд пирога.

Готовий пиріг з густою вишневою начинкою вийняти з духовки і дати охолонути при кімнатній температурі.

Якщо нарізати його гарячим, то начинка буде нестабільною.