Чим небезпечний дефіцит антиоксидантів, пояснила нутриціолог

17

нутриціолог пояснила, яку роль виконують антиоксиданти в організмі людини, а також розповіла, у кого найчастіше буває їх дефіцит, передає sputnik росія.

Антиоксиданти виконують функцію нейтралізації дії вільних радикалів. Останні мають властивість накопичуватися в організмі, а потім пошкоджувати клітини, тим самим прискорювати старіння і сприяти розвитку небезпечних хвороб. Найкраще джерело антиоксидантів-ягоди і фрукти, доступ до їх різноманітності з’являється в літній час.

«літо-це час, коли ми можемо отримати максимальну дозу антиоксидантів. Антиоксиданти-це, перш за все, вітаміни групи с, вітамін е, вітаміни а, каротиноїди, тобто все яскраве, насичене, смачне. Антиоксиданти захищають наш організм від вільних радикалів, а вільні радикали надають шкідливий вплив на наш організм. Дуже важливо отримувати антиоксиданти саме з їжі, а не з харчових добавок, не з покупних вітамінів», — говорить лікар-терапевт, дієтолог, нутриціолог марія черняєва.

Дефіциту антиоксидантів схильні в основному курці, які страждають зайвою вагою, ті, хто регулярно харчується нездоровою їжею, а також працюють зі шкідливими речовинами і люди, які часто літають на літаку.

Надлишок антиоксидантів можливий і даний стан теж є шкідливим для організму.

» надлишок антиоксидантів теж можливий, тому важливий баланс. Вільні радикали теж повинні бути в організмі, тому що на них реагує наша імунна система — вони допомагають нашій імунній системі боротися з негативними факторами. Якщо не буде вільних радикалів, буде надлишок антиоксидантів, імунітет не буде виконувати свою безпосередню функцію», — пояснила черняєва.

Нагадаємо, казахстанський дієтолог розповіла, чому шкідливо їсти тільки овочі і фрукти.