Бутерброди з червоною ікрою на святковий стіл – 15 простих і смачних рецептів, оформлення

26

народна мудрість говорить: якщо ваш бутерброд падає ікрою вниз-значить життя вдалося! перевірити її можна, приготувавши хоча б найпростіший варіант закуски. Традиції наділені великою силою. Вони прив’язані до подій в нашому житті, які хочеться повторювати з року в рік. Святковий новорічний стіл без бутербродів з червоною ікрою буде виглядати сирітливим, незавершеним. У приготуванні холодної закуски немає нічого складного, більше питань викликає оформлення.

Ікра-продукт багатий, але не самодостатній. Як і будь-яка їжа, червоні зерна повинні з чимось поєднуватися. Кулінари виділяють кілька класичних поєднань-масло, різні види сирів, різні представники риби сімейства лососевих, огірки і помідори, зелень, яйця. Останнім часом з’явилися незвичайні доповнення. Наприклад, авокадо, морепродукти. Все це настільки смачно, що очі, зібравшись в купку, перестають тримати фокус,а мозок начисто забуває про калорійність закуски.

Бутерброд з червоною ікрою на святковий стіл з маслом-простий рецепт

Візьміть:

  • червона ікра-50 гр.
  • багет.
  • вершкове масло-50 гр.
  • лимон.
  • маслини-100 гр.
  • петрушка-10 гр.

Покроковий рецепт:

Напередодні приготування покладіть вершкове масло в морозильну камеру. Потім натріть на тертці з великими осередками.

Наріжте багет шматочками.

Викладіть масло, розрівняйте.

Покладіть з краю ложечку ікри.

Візьміть в руку кружечок лимона, зверху помістіть маслину.

Проткніть шпажкою лимон з одного боку, пройдіть через маслину і другу половину лимонного гуртка.

Трохи зігніть кружечок. Застроміть шпажку в батон, як на фото.

Закуска з ікрою «грибочок» на батоні

Взявши за основу звичайний батон і масло, можна зробити масу незвичайних бутербродів.

Беремо:

  • батон.
  • червона ікра.
  • масло.
  • кріп.

Робимо:

Виріжте з скибочки батона грибочок. Для зручності зробіть картонний трафарет. Змастіть його маслом.

Низ грибочка посипте рубаним кропом. Прикрасьте шапку червоними зернятками.

Зробіть точки з майонезу або вершкового сиру,і красивий мухомор готовий.

Буде потрібно:

  • батон.
  • масло.
  • паприка.
  • кріп.
  • вершковий сир.

Як зробити.

Наріжте з батона круглі заготовки.

Змастіть бічні краї маслом.

Умочіть частина заготовок в подрібнений кріп.

Другу частину прокатайте в меленої паприці.

Намажте заготовки маслом.

Відсадіть за допомогою кондитерського мішка вершковий сир, зробивши обрамлення по краю. На край бутерброда з кропом видавіть з кондитерського мішка з насадкою квітка, розташувавши з одного боку. На першій закусці, з паприкою, викладіть в центр ложку ікри. У другого заповніть простір, що залишився.

Зверху на квіточки викладіть по ікринці, прикрасьте зеленню.

Бутерброд з червоною ікрою-рецепт з маслом і сиром

Найпопулярніший спосіб подачі малосольних червоних зерен – на батоні з маслом і сиром. Простіше тільки банальний бутерброд з маслом.

Візьміть:

  • батон – 10 скибочок.
  • яйця – 2 шт.
  • твердий сир-100 гр.
  • майонез-2 великі ложки.
  • вершкове масло.
  • соняшникова олія.
  • лимон.
  • кріп-кілька гілочок.

Покроковий рецепт:

Заздалегідь дістаньте вершкове масло, щоб до початку приготування воно стало м’яким.

За допомогою склянки або будь-якого іншого пристосування виріжте з скибочок батона кружечки.

Розжарити сковороду, трохи змастіть рослинним маслом. Підсушіть кружечки з обох сторін.

Не наливайте багато масла і не засмажуйте, як грінки, як тільки позначиться легка рум’яність, перевертайте або знімайте зі сковороди. Тоді всередині хліб залишиться м’яким, а зверху з’явиться приємна скоринка.

Для начинки заздалегідь відваріть круто яйця, остудіть, почистіть. Потім на натріть разом з твердим сиром на крупній тертці. Помістіть в загальну ємність, перемішайте.

Додайте майонез, знову перемішайте.

Подрібніть гілочки кропу в дрібну крихту.

Поруч покладіть масло, до того часу стало м’яким. Змастіть бічну частину батона по контуру, як на фото.

Умочіть масляної стороною в кріп.

Викладіть на кожен кружечок по ложці начинки.

Зверху покладіть гірку червоної ікри.

Зріжте невеликий шматочок лимонної цедри, настругайте його дуже тонкою соломкою.

Прикрасьте бутерброди цедрою і подавайте.

Гарний бутерброд з червоною ікрою і сирним сиром

Знадобиться:

  • сирний сир — 10 чайних ложок.
  • тостовий хліб – 10 шт.
  • червона ікра-10 чайних ложок.
  • вершкове масло-120 гр.
  • кріп-пара гілочок.
  • оливки для прикраси.

Як зробити:

  1. наріжте хліб скибочками, за допомогою круглої форми сформуйте кружечки.
  2. порубати кріп, заздалегідь розм’якшіть масло.
  3. змастіть боки хлібних заготовок маслом, умочіть в кріп.
  4. покрийте верх заготовки сирним сиром. З краю покладіть ложечку ікри.
  5. масло, що залишилося помістіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Відсадіть поруч з ікрою в будь-якій формі. Прикрасьте оливками, порізаними на половинки.

Смачний бутерброд з червоною ікрою і червоною рибою

рецепт № 1. зі слабосоленою червоною рибою, каперсами, сиром.

  • червона риба-5 пластин.
  • ікра – 3 столові ложки.
  • білий хліб-5 шматочків.
  • козячий сир-2 великі ложки.
  • вершковий сир-стільки ж.
  • каперси-столова ложка.
  • сметана-2 столові ложки.

Приготування:

  1. натріть козячий сир на телицею тертці, змішайте з вершковим.
  2. порубати гілочки кропу, додайте в миску з сиром. Намажте сирною масою хліб, зверху накрийте пластиною сьомги.
  3. змастіть рибку сметаною, зробіть невелику гірку з червоних зерен, навколо розкладіть каперси.

рецепт № 2. з копченою червоною рибою, яйцем, плавленим сиром, огірком

Беремо:

  • ікра – 140 гр.
  • копчена червона риба-150-200 гр.
  • яйце.
  • свіжий огірок – 1 шт.
  • плавлений сирок-100 гр.
  • батон-10 скибочок.
  • майонез-2-3 ложки.

Як приготувати:

  1. поріжте рибне філе маленькими кубиками. Аналогічно покришите огірок.
  2. дрібно потріть сирок (попередньо підморозьте його, щоб легко натирався в крихту).
  3. відваріть круто яйця, подрібніть на тертці з маленькими осередками.
  4. змішайте всі підготовлені продукти, заправте майонезом. Розмішайте, при необхідності трохи підсолити.
  5. нанесіть салат на шматочки батона, розрівняйте. Рівномірно розкидайте ікринки. Прикрасьте зеленню.

Рецепт з червоною і чорною ікрою

  • пшеничний хліб-200 гр.
  • ікра (чорна, червона) — по 50 гр.
  • вершкове масло (або вершковий сир) — 100 гр.
  • лимон-2 кружечка для прикраси.

Приготування:

  1. наріжте хліб скибочками будь-якої конфігурації, трохи підсушіть в тостері або на сковороді без масла.
  2. змастіть вершковим маслом не надто товстим шаром.
  3. візуально поділіть бутерброд на половини. Заповніть частину червоними зернами, частина чорними, виклавши рівним шаром.
  4. оформіть тонким кружечком лимона, розрізаного на сегменти.

Святковий бутерброд з червоною ікрою і авокадо

бутерброди з авокадо стали неймовірно популярними, що говорить про їх вдалому поєднанні з багатьма інгредієнтами, в тому числі і червоною ікрою.

рецепт № 1. простий і красивий.

Необхідно:

  • авокадо – 1 шт.
  • житній хліб-4 шматки.
  • ікра-100 гр.
  • лимонний сік-маленька ложка.
  • сіль, чорний перець — по щіпці.

Як зробити:

  1. розріжте авокадо на половинки, вийміть кісточку, зріжте шкірку. Розімніть м’якоть виделкою до отримання однорідного пюре.
  2. влийте сік лимона, поперчіть, підсолити, гарненько перемішайте.
  3. викладіть рівним шаром на скибочки хліба.
  4. поверх авокадо зробіть шар з ікри.

рецепт № 2. з авокадо і редискою.

Знадобиться:

  • хліб – 2 скибочки.
  • авокадо.
  • редис-2-3 шт.
  • ікра-100 гр.
  • сік лайма-чайна ложка.
  • оливкова олія-чайна ложка.
  • петрушка, сіль, чорний перець.

Приготування:

  1. викладіть хліб на сковорідку без масла. Обсмажте з обох сторін до приємної рум’яності.
  2. розімніть м’якоть авокадо, перетворивши в єдину масу.
  3. додайте сік лайма, масло, спеції, гарненько розітріть масу.
  4. настрогайте редис тонкими слайсами.
  5. викладіть на хліб намазку з авокадо, накрийте пластинами редису.
  6. зверху зробіть гірку з зерен, прикрасьте листочками петрушки.

Бутерброди з червоною ікрою в тарталетках

Цікавий варіант начинки для тарталеток з кремом чіз. Ще кілька класних варіантів тарталеток з червоною ікрою знайдете на окремій сторінці.

Беремо:

  • тарталетки – 10 шт.
  • червона ікра – 5 маленьких ложок.
  • червона риба, малосольна — 250 гр.
  • свіжий огірок.
  • крем-чіз – 250-300 гр.
  • маслини на прикрасу.

Спосіб приготування:

  1. покришите огірок дрібними кубиками.
  2. дуже дрібно поріжте філе червоної риби. Змішайте з огірками.
  3. додайте крем, перемішайте.
  4. наповніть отриманою масою тарталетки. Якщо залишився крем, красиво відсадіть його зверху за допомогою кулінарного шприца з насадкою.
  5. прикрасьте гіркою ікри і розкладеними навколо половинками маслин.

Простий бутерброд з ікрою, сиром і яйцем на батоні

Смачно жити не заборониш, а тому тримайте простий, але неймовірно смачний бутерброд.

Буде потрібно:

  • французький багет.
  • ікра.
  • твердий сир.
  • яйця.
  • сіль, мелений перець.
  • майонез.

Як зробити:

  1. поріжте багет на шматочки, трохи підсушіть їх на сковороді без масла. Можна обрізати хрусткі скоринки, але я залишаю.
  2. потріть сир, заздалегідь зварені курячі яйця, заправте майонезом, сіль, чорним перцем. Старанно перемішайте.
  3. викладіть сирну масу на хліб. Розрівняйте, зверху розкидайте зерна.

Бутерброд з червоною ікрою, свіжим огірком, вершковим сиром

Ще одна найпростіша версія смачного бутерброда.

Необхідно:

  • білий хліб-6 скибок.
  • вершковий сир-60 гр.
  • огірки-парочка.
  • ікра-100 гр.
  • зелень кропу.
  1. підсушіть скибочки в тостері.
  2. щедро змастіть вершковим сиром.
  3. накрийте порізаним тонкими кружечками огірком.
  4. викладіть ікру, гілочки кропу.

Бутерброд «сонечка» з ікрою і помідорами

Необхідно:

  • ікра-50 гр.
  • помідори черрі-5 шт.
  • масло-40 гр.
  • зелена цибуля-8 пір’я.
  • батон.
  • маслини-6 шт.
  • майонез-чайна ложка.

Як робити:

  1. промажте маслом скибочки батона.
  2. розріжте черрі навпіл.
  3. з маслин виріжте голови для сонечок, як на фото, і вусики.
  4. намалюйте очі майонезом, зробіть на крильцях точки.
  5. викладіть поруч червоні зерна.
  6. подрібніть пір’я зеленої цибулі, посипте бутерброд.

Зверніть увагу на дуже цікаву заправку для креветок.

Беремо:

  • креветки-200 гр.
  • ікра-100 гр.
  • хліб, будь-який-5-7 шматочків.
  • сметана-2 великі ложки.
  • йогурт-велика ложка.
  • гірчиця, готова-маленька ложка.
  • сіль, кріп, петрушка.

Приготування:

  1. розморозьте, потім відваріть до готовності креветки.
  2. охолодіть, почистіть, дрібно поріжте.
  3. складіть в миску, заправте сметаною, гірчицею, йогуртом, посоліть. Порубати кріп з петрушкою, відправте слідом. Старанно розмішайте наповнювач.
  4. накладіть товстий шар на підсушені шматочки, зверху покладіть ікру в довільній кількості. Прикрасьте залишилася зеленню

Оригінальна подача бутербродів

Творчість – це завжди цікаво, навіть за святковим столом. Якщо ви знаєте, що ваші гості люблять креатив, запропонуйте їм самостійно складати рецепти закуски. Салати з такою незвичайною подачею вже давно популярні, наприклад, знаменитий американської «кобб» . Вам менше метушні з приготуванням, гостям-розвага.

Суть в тому, що на широкому блюді подаються найрізноманітніші інгредієнти, з яких гості зможуть спорудити собі бутерброд, створивши композиції на свій смак.

Подбайте про маленьку ложечку для ікри, шпажках, щоб гості не забруднили руки.

Пропоную перелік інгредієнтів, які можна покласти на тарілку і подати разом з нею. Список можна доповнити на свій розсуд.

Знадобиться:

  • червона риба.
  • різноманітні морепродукти: креветки, мідії, шматочки кальмарів.
  • м’який або твердий сир.
  • часточки лимона, оливки, маслини.
  • зелень.

В окремих ємностях:

  • червона ікра.
  • соєвий соус, майонез.
  • вершковий сир.

Якщо дозволить місце на святковому столі, поставте поруч стопки:

  • крекерів.
  • порожніх тарталеток.
  • скибочок хліба.

Тоді ви отримаєте велику кількість розкішної закуски, яку не доведеться робити самим.

Як це з’їсти:

  1. візьміть шматочок сьомги, умочіть в соєвий соус. Покладіть на рибку ложечку ікри. І в рот.
  2. а далі включайте фантазію і … Вперед!

Як красиво оформити бутерброди з червоною ікрою

Смачний бутерброд-половина справи. Хочеться, щоб холодна закуска радувала око, а новорічна — особливо. Красиво подати блюдо з бутербродами не надто складно, оскільки в інтернеті є мільйон вдалих прикладів оформлення.

Відео-рецепти та оформлення святкових бутербродів

Рецептів багато не буває, тримайте ще кілька, з цікавою подачею. Веселих вам свят, приємних гостей і найсмачніших бутербродів на святковому столі.