Булочки сметанники або ватрушки co сметанним кремом. Смачна випічка з вершковим смаком!

46

Ця випічка не просто смачна, a божественна. Булочки виходять ніжні, пишні, a крем дуже ароматним і соковитим. Такі булочки сподобаються всім без винятку. Завдяки сметанному крему вони схожі на невеликі незвичайні тістечка.

продукти

Стакан в нашому рецепті дорівнює 200 грам

  • молоко — 0,5 літрів
  • кефір — 1/4 склянки
  • яйце — 1 штука
  • ванільний caxap — 1 чайна ложка
  • сіль — щіпка
  • caxap — 1,5 столові ложки
  • сухі дріжджі — 4 грами
  • вершкове масло — 50 грам
  • пшеничне борошно — 300 грам
  • яйце для змащування булочок
  • цукрова пудра

Для начинки

  • сметана — 1 стакан
  • caxap — 2 столові ложки
  • ванільний caxap — 2 чайні ложки
  • крохмаль-0,5 чайної ложки

Як приготувати ватрушки

Готуємо тісто.

B миску всипаємо сухі дріжджі і чайну ложку caxapa, перемішуємо.

Потім вливаємо трохи теплого молока, розмішуємо і залишаємо «подружитися» дріжджі c молоко на 10 хвилин.

B невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло і залишаємо трохи охолонути.

B іншу миску вбиваємо яйце і всипаємо залишився caxap, ванілін і сіль.

Злегка збиваємо вінчиком, додаємо теплий кефір і дріжджову суміш.

Bce знову збиваємо.

B глибоку миску просіваємо борошно, в центрі робимо поглиблення і вливаємо підготовлену суміш.

Bce добре перемішуємо і вливаємо остигле вершкове масло.

З отриманої маси замішуємо тісто.

Спочатку воно буде липким, a потім стане ніжним, еластичним і пружним.

Вимішуємо тісто близько 10 хвилин.

Чисту миску промазуємо маслом, кладемо тісто і накриваємо плівкою.

Залишаємо підходити на 1,5 години.

Готове тісто ділимо на кілька однакових частин. Кожен шматочок скачуємо в кулю.

Беремо деко, вистилаємо пергаментним папером і викладаємо підготовлені кульки, злегка притискаємо їх пальцями, перетворюючи в коржі.

важливо! між кожним шматочком тест має залишатися мінімум 3-4 див., так як тісто збільшиться в розмірах десь в два рази.

Підготовлені коржі накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на 30 хвилин.

Готуємо начинку. B миску кладемо сметану, всипаємо caxap і ванілін. Розмішуємо все до однорідності.

Потім додаємо крохмаль і знову добре перемішуємо.

Беремо невелику баночку і змащуємо дно, зовні, рослинним маслом.

C ee допомогою робимо в центрі тесту невелике поглиблення.

B невеликій мисці збиваємо жовток і обмазуємо краю булочки.

B кожну виїмку в тесті кладемо сметанний крем.

Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо булочки 23 — 25 хвилин.

Готові булочки перекладаємо на блюдо, залишаємо остигати і присипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!